Kejayaan Cryptocurrency & Kelebihan Gabungannya

Dalam dunia hari ini, apakah cara yang paling selamat dan jujur untuk menguruskan wang anda? Wang digital adalah jawapannya. Aplikasi bitcoin malaysia telah menjadi sumber popular mata wang digital yang telah diterima oleh syarikat dan syarikat besar.

Cryptocurrency dan internet berkait rapat. Kedua-duanya aktif menggunakan kriptografi. Kriptografi ialah proses menukar data yang boleh dibaca kepada kod yang tidak boleh dipecahkan atau dinyahkod, sekali gus menghalang semua pembelian dan pemindahan daripada dibuat. Selama bertahun-tahun, mata wang kripto telah menjadi lebih digital, menggabungkan sains komputer, teori matematik dan elemen lain untuk melindungi komunikasi, wang dan maklumat di internet.

Apakah itu Cryptocurrency?

Mata wang digital ini mempunyai banyak tarikan kerana ia menggunakan teknologi terdesentralisasi untuk membolehkan pengguna membayar dengan yakin dan selamat. Ia juga membolehkan pengguna menjimatkan wang, tanpa memerlukan akaun bank atau sistem pemprosesan yang diuruskan oleh institusi kewangan. Blockchain adalah medium yang baik untuk menjalankan transaksi sedemikian.

Unit mata wang kripto akan dibangunkan kemudian menggunakan proses perlombongan. Penggunaan sumber komputer yang dinamik untuk menyelesaikan masalah matematik boleh menjadikan proses mencipta syiling agak rumit.

Pengguna perlu membeli mata wang daripada broker yang berdaftar di negara mereka dan kemudian mengumpulnya ke dalam dompet kriptografi. Ini adalah cara yang mudah untuk menjalankan transaksi. Menurut ramalan masa depan, bon, saham dan aset kewangan lain boleh dikendalikan menggunakan teknologi blockchain.

Faedah Cryptocurrency

Apakah peranan mata wang kripto dalam memudahkan aliran wang yang mudah? Perkara berikut akan membantu anda menjawab soalan ini.

Kecurian Identiti- Apabila anda memberikan kad kredit anda kepada peniaga, mereka mempunyai akses kepada semua had kredit anda. Kad kredit juga berfungsi dengan konsep yang dipanggil “tarik”, di mana pedagang membuat pembayaran awal, dan kemudian mengeluarkan jumlah itu daripada akaun anda. Cryptocurrency menggunakan skim push, yang membolehkan pemilik cryptocurrency memberikan jumlah tepat yang mereka mahukan kepada penerima.

Yuran yang lebih rendah- Salah satu perkara terbaik tentang pertukaran crypto ialah tiada yuran transaksi. Sebab utama untuk ini adalah bahawa pembayaran kepada pelombong datang terus dari rangkaian. Bagi pembaca, walaupun tiada caj transaksi bitcoin/mata wang kripto, penglibatan dengan perkhidmatan pihak ketiga untuk mencipta dan menyelenggara dompet bitcoin tidaklah percuma. Terdapat juga bayaran yang kecil, sama seperti yang dicaj oleh Paypal untuk pertukaran bitcoin dalam talian.

Tiada gangguan pihak ketiga- Daripada semua faedah yang ditawarkan Bitcoin, adalah menarik untuk diperhatikan kekurangan penglibatan oleh kerajaan, bank dan pengantara kewangan lain dalam urus niaga mata wang kripto. Badan-badan ini tidak mempunyai suara dalam perkara itu. Mereka tidak boleh menghentikan transaksi, atau membekukan akaun Bitcoin. Pengguna boleh menikmati tahap kebebasan yang lebih tinggi berbanding ketika berurusan dengan mata wang negara.

Pembayaran Mudah Alih- Seperti kaedah pembayaran dalam talian yang lain, pengguna mata wang kripto boleh membuat pembayaran mereka dari mana-mana lokasi dengan akses internet. Ia menghapuskan keperluan untuk pembelian fizikal dibuat di kedai atau bank. Tetapi tidak seperti pembayaran dengan bank A.S., tiada data peribadi diperlukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *